CICLE: “Espais de reflexió en BIOÈTICA-2024”

CICLE: “Espais de reflexió en BIOÈTICA-2024”

Reprenem el Cicle de conferències sobre bioètica, que portem a terme en col·laboració amb la Fundació Víctor Grífols i LucasTotes les sessions es porten a terme a la seu d’AUB (carrer Mallorca 207, principal, de Barcelona) a les 18.30 h.


5 de juny: “Valors ètics en l’educació”.

CONFIRMACIÓ D’ASSISTÈNCIA AQUÍ

En aquesta xerrada a càrrec de Francesc Torralba, volem reflexionar sobre com transmetre valors a través de l’acció educativa i sobre les dificultats que comporta aquest procés, i ho volem fer també amb el públic que ens acompanyi en el posterior debat.

Educar és més que informar. Educar és transformar les persones, però és impossible sense la transmissió de valors nobles. Per això,  pararem atenció en la figura de l’educador i de l’educand, però també en els elements que poden interferir en aquest procés.

A la vegada, volem debatre sobre quins valors són essencials de transmetre en un món incert i accelerat com el nostre.

Francesc Torralba és doctor en filosofia i teologia i professor a la Universitat Ramon Llull, on dirigeix la Càtedra Ethos d’ètica i la revista Ramon Llull Journal of applied Ethics.


2 d’octubre: “Salut mental, mirada sociològica”.

20 de novembre: “Sensellarisme i final de vida”.


17 d’abril: “Les residències en temps de pandèmia”.

En aquesta conferència, Montse Puig i Montse Roca van analitzar l’impacte de la pandèmia de Covid-19 en les residències i abordaren les qüestions clau sobre les decisions que es van prendre i les seves conseqüències, amb l’objectiu de reflexionar sobre el model assistencial en situacions d’aquest tipus.

S’exposà la problemàtica viscuda a les residències durant la primera fase de l’emergència de la Covid-19, centrada en els tres mesos inicials i les mesures urgents que es van prendre. També s’analitzaren les experiències durant les successives onades de la pandèmia i les mesures dràstiques que es van implementar en nom de la “protecció dels vulnerables”.

Va ser d’especial interès la reflexió sobre el tractament de les persones grans i aquelles amb discapacitat o vulnerabilitat, sovint oblidades en el debat públic. Aquesta mirada inclusiva ens va permetre comprendre millor les necessitats diverses de la població afectada i identificar àrees d’acció per millorar el futur de la gestió en aquest context.

  • Montse Puig és vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Gènere i professora Agregada de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.
  • Montse Roca és professora jubilada de la Facultat d’infermeria i Doctora pel programa Ciències Socials i Salut.

Amics per a la UNESCO de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram