CICLE: “Cinema i psicoanàlisi”

CICLE: “Cinema i psicoanàlisi”

Com ja anem fent en els últims anys, i per tercer any consecutiu, és el nostre propòsit i també desig, continuar amb el cicle de Cinema i Psicoanàlisi. La seva acollida i col·laboració ens animen a proposar un nou cicle enguany.

Hem pensat per aquest nou curs d’octubre 2022 a l’abril del 2023 un cicle que porti per títol: “LLAÇOS I SOLEDATS”. 

Pensem que la soledat en la societat actual és un tema sobre el qual val la pena reflexionar. No cal dir que, malgrat tot l’increïble món digital que suposadament ens acompanya a tota hora, molta gent expressa aquesta sensació sovint.

En contrapartida a aquest concepte, ens trobem també els llaços que l’ésser humà és capaç de crear en les seves múltiples formes. Formes de llaços que van canviant de manera quasi vertiginosa i a la qual (igual que el patiment de la soledat) la mirada de la Psicoanàlisi pot ajudar a entendre una mica més.

Com sempre, volem propiciar un espai on les reflexions i participacions del nostre fidel públic tinguin cabuda dins del marc de  la seva institució.

Hem pensat, a expenses d’alguna modificació, en aquestes pel·lícules per aquest cicle:

Relatos salvajes, de Damián Szifron (2014) – 4/11/2022

El Clan, de Pablo Trapero (2015) – 16/12/2022. FITXA TÈCNICA AQUÍ.

Whisky, de Juan Pablo Rebella i Pablo Stoll (2004) – 13/1/2023. FITXA TÈCNICA AQUÍ.

La odisea de los giles, de Sebastián Borensztein (2019) – 17/2/2023.

– Competencia oficial, de Gaston Duprat i Mariano Cohn (2021) – 17/3/2023.

– Sessió de conclusions – 28/4/2023. Es projectarà un documental que parlarà d’alguns conceptes que hem anomenat al llarg del Cicle. La coneguda tríada de Jacques Lacan, Imaginari, Simbòlic i Real que, sovint, ens han servit per explicar personatges i situacions de les pel·lícules, ens ajudaran a continuar reflexionant sobre el tema d’aquest any i així poder elaborar, entre tots, unes conclusions que ens ajudin a entendre millor la societat en el nostre temps. El documental, amè i de curta durada, ens esmenta la pel·lícula Gravity.

– Cloenda curs 22-23- 16/6/2023. Conferència-debat a càrrec de Camila Vidal, reconeguda psicoanalista. Aprofundirà sobre els llaços i soledats que hem vist inherents a l’espècie humana i ens parlarà també d’un llaç molt especial com és la sempre complicada relació mare-filla.

Hugo Monteverde i Miquel Compte, coordinadors del cicle.

Amics per a la UNESCO de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram