EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “Rastros del abandono”

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “Rastros del abandono”

Anna Donaire

Anna Donaire va néixer el 19 d’agost de 1963 a Barcelona. Realitza la seva formació fotogràfica a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i té una llarga experiència en docència, exposicions i publicacions.

Amb la col·laboració de:


INAUGURACIÓ 20 D’ABRIL DE 2022:

16.30 h: Presentació. Ponència a càrrec de Virginia Pacheco Prado, antropòloga i cònsol de districte. Ha estat vinculada a la cultura i l’educació, treballant a l’Uruguai per a UNESCO i el PNUD.

18.30 h: Degustació gastronòmica.

CONFIRMAR ASSISTÈNCIA AQUÍ


Sempre em van commoure els espais abandonats, aquest temps passat, imaginar on es va habitar, per què es va deshabitar i algú altre va trobar refugi. Abandonat i ocupat alhora. Aquesta decadència, realitat imperiosa -i avui encara més amb la pandèmia-, l’abandonament d’habitatges, llocs on conviu una família, que després són ocupats per éssers expulsats cap a la marginalitat de la societat.El sistema ens ha anat construint en aquesta cultura individualista, perdent així el sentit de comunitat de grup, una clara evidència de la situació de vulnerabilitat. I és en aquesta injustícia social on apareix i es genera aquesta trista solitud i desil·lusió en els éssers de la societat.
El temps no és igual per a tothom, el seu rastre, la seva petjada, en alguns deixa una màcula irreparable.
Amb les meves imatges vull reflectir aquesta contemporaneïtat i la seva problemàtica global, un pretext per a elaborar un camí talment com un costat estètic, no com un simple reportatge, basant la fotografia en aquests valors.

Anna Donaire


La tangible realitat en l’obra de la fotògrafa Anna Donaire. Les últimes obres de la fotògrafa catalana aborden  ­-a través d’una estètica amb saviesa tècnica i creativa-,  la problemàtica social d’éssers humans, marginats i expulsats a habitar els espais públics de les grans ciutats. Són portats a aquesta realitat per un sistema d’ordre social desigual i injust. Són rastres i petjades d’un drama de pobresa, solitud i desarrelament que la càmera de l’artista capta com un acte de reflexió i un pretext creatiu al seu torn. Aquesta obra, rigorosa des de tots els punts de vista, s’instal·la així en els corrents de creadors contemporanis que centren la seva obra i la seva recerca en la problemàtica social i individual de l’ésser d’avui.

Juan de Andrés, artista visual uruguaià


Exposició del 20 d’abril al 20 de maig de 2022

Amics de la Unesco de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram