Inauguració Exposició: “Alma y Memoria”

Inauguració Exposició: “Alma y Memoria”

Exposició del 3 de novembre al 3 de desembre de 2021.

Jorge Armestar és un fotògraf peruà establert des de fa anys a Mèrida, que troba la seva inspiració en llocs recòndits i festivitats locals que parlen de multitud, passió i arrels culturals ancestrals. 

En aquest cas ens ofereix un recorregut fotogràfic per les festivitats extremenyes de la província de Càceres i per altres que es troben a punt de desaparèixer a causa de la despoblació de les zones rurals. 

PROGRAMA 3 DE NOVEMBRE

16:30 h : Taula rodona i col·loqui, Viatge antropològic al cor de les festivitats ancestrals, a càrrec de Jorge Armestar i Israel J. Espino. 

Jorge Armestar és nascut a la ciutat de Lima (Perú) l’any 1983. Aterra l’any 2001 a Mèrida, Extremadura, on realitza tota mena d’encàrrecs per a diferents mitjans de comunicació. Les seves fotografies passaran a il·lustrar algunes de les pàgines de diaris i agències tan importants com El País, El Mundo, l’Agència EFE o Europa Press. El seu treball ha estat reconegut amb premis nacionals i internacionals. La fotografia Èxtasi final (feta a la festivitat Jarramplas) té un reconeixement en el Premi Internacional Santiago Castelo, organitzat pel Centre UNESCO d’Extremadura. És autor del fotollibre Alma y Memoria (editorial Atakama), amb textos d’Israel J. Espino. 

Israel J. Espino és llicenciada en Ciències de la Informació, Màster en Comunicació i Màster en Antropologia social i cultural (especialitat en Antropologia del fet religiós). Ha treballat durant més de vint anys en diversos mitjans de comunicació. Actualment dirigeix l’empresa Extremadura Secreta, dedicada exclusivament a la investigació, recuperació i difusió del patrimoni immaterial d’Extremadura, especialment de les creences, els mites i la tradició oral. 

18:30 h : Degustació gastronòmica a càrrec de José Antonio Rodríguez Calçada, xef de Villanueva de la Vera. 

ENTRADA LLIURE.

Amics de la Unesco de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram