EXPOSICIÓ “Cinquanta països, cinquanta impactes”

EXPOSICIÓ “Cinquanta països, cinquanta impactes”

Fotografies d’Anna Jover.

Amb motiu del traspàs de l’Anna Jover (18-XI-2020), viatgera incansable dels Amics de la Unesco, presentem aquesta exposició «Cinquanta països, cinquanta impactes», un recopilatori d’una fotografia per país, escollida d’entre els milers d’imatges que l’autora va fer en el decurs d’aquests vint anys de viatges.

Aquesta mostra vol donar a conèixer l’empatia de la fotògrafa i viatgera amb les persones que anava descobrint al llarg del seu periple. Els rostres de les persones ens poden dir tantes coses: la vídua joveneta de l’Índia, a qui li treuen totes les joies per acabar estint-la de blanc; els homes del Iemen amb el kalàixnikov, premonitori del que acabaria passant en aquell país malaurat; les dones de les cinc ciutats sagrades d’Algèria que només poden mirar a través d’un sol ull; les criatures d’Etiòpia carregant llenya amb aquella cara tan alegre; la serenor d’una dona de Sri Lanka…

De cada fotografia Indiquem el nom del país i l’any del viatge. I també hem volgut reproduir en un plafó independent una fotografia del grup de cada un dels viatges, que serveix alhora de punt de trobada i de record de tantes vivències que han viscut plegats els viatgers de la Unesco, i també de comiat per aquells amics i companys que, com l’Anna Jover, ens han avançat en el viatge definitiu de la nostra vida: Conxita Thió, Llucià Mas, Teresa Estivill, Pilar Sesé i Joan Prats, Teresa Mimò, Margarita Rabassa, Mercedes Casas, Àngel Anglada, Magda Rufas, Carolina Mena, Abili Sanz, Antoni Martí, Antoni Balari, Josefina Bernal, Dolors Diví, Carmen López, Jordi Vilà-Rufas i Carme Llorens, Xavier Colomer, Jaume Coromines, Ramon Ros i Mª Rosa Castelló, Josep Mª Gasol.

Creiem que aquestes imatges de l’exposició ens ajudaran a copsar els sentiments d’afecte, de simpatia i d’admiració que l’Anna Jover volia transmetre a aquelles persones que es trobava arreu del món i quines imatges volia gravar per endur-se com a penyora de record.

Inauguració 6 de setembre a les 18 h (cal confirmar assistència a info@amicsunescobarcelona.cat o al telf: 934520552)

Entrada lliure. Visites a l’exposició amb cita prèvia a:  info@amicsunescobarcelona.cat o al telf: 934520552. Del 6 al 23 de setembre de 2021.

Amics de la Unesco de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram