CICLE: ANALITZEM EL FUTUR

Aquestes jornades posen la mirada a Catalunya, en tant que és un dels epicentres de transformació política, social i econòmica més importants del sud d’Europa. Volem, així, entendre quin pot ser el nostre avenir en aspectes tan diversos com el nostre encaix a Europa, l’economia, el patrimoni cultural, la immigració, els drets humans o el dret a l’habitatge, perquè cadascú de nosaltres pugui posar el focus en allò que valori més rellevant.


SESSIONS CELEBRADES 2021:

  1. El futur de la Unió Europea. Ramon Tremosa, 16 de setembre. 
  2. Polítiques de patrimoni cultural del segle XXI a Catalunya. Francesc Xavier Hernández Cardona, 23 de setembre.
  3. Llibertat i repressió: el cas de Catalunya. Dolors Feliu, 7 d’octubre. 
  4. El Govern de la Política Pública (i la política d’infraestructures com il·lustració). Germà Bel, 21 d’octubre.
  5. Immigració i transformació demogràfica. Najat Driouech, 11 de novembre.

Podeu veure les gravacions d’algunes sessions al nostre canal YouTube


SESSIONS 2022:

  • La justícia avui. Jaume Alonso-Cuevillas, 20 de gener. Doctor en dret i catedràtic de dret processal de la UB, Jaume Alonso-Cuevillas ha estat degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, president del Consell de l’Advocacia Catalana, president de la Federació Europea de l’Associació d’Advocats, diputat al Congrés dels Diputats espanyol i diputat al Parlament de Catalunya. Ha estat un dels advocats del ‘procés’. Volem conèixer la seva opinió sobre la sentència i sobre la resposta institucional i ciutadana que cal donar en el moment en què el veredicte del Suprem es faci públic.
  • El futur de l’empresa catalana. Joan Canadell, 3 de febrer. L’empresari català ha estat cofundador del Cercle Català de Negocis, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya. En aquesta sessió, Joan Canadell desenvoluparà l’estratègia econòmica de Catalunya i l’encaix de l’empresa catalana.
  • Acció climàtica d’un país. Salvador Vergés, 17 de febrer. Enginyer de camins i empresari del sector agroalimentari català. És diputat al Parlament de Catalunya on exerceix com a portaveu de la comissió d’Acció Climàtica i de la comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural. La seva conferència tractarà de quina és la situació actual d’Acció Climàtica que ha de desplegar-se a Catalunya.
  • La Competència: allò que tothom diu desitjar i ningú vol practicar. Marcel Coderch, 24 de febrer. Marcel Coderch és enginyer de telecomunicacions, expert en qüestions energètiques, sostenibilitat i creixement econòmic. Actualment, exerceix el càrrec de president de l’Autoritat Catalana de la Competència ACCO. La seva conferència tractarà de les dificultats que hi ha en l’aplicació de les polítiques que asseguren la competència.
  • Present i Futur de l’Energia a Catalunya. Pere Palacín, 3 de març. Pere Palacín és un enginyer Industrial que ha desenvolupat la seva carrera professional al món de l’electricitat. Doctor en Economia i Empresa, ha estat degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya. Avui exerceix de catedràtic a l’Escola d’enginyeria de l’IQS, a la Universitat Ramon Llull. Ens explicarà per què està apujant tant el preu de l’energia? Quines són les fonts de subministrament energètiques a Catalunya? Què és l’energia verda? Tenim prou energia verda? Quina estratègia energètica ha de seguir Catalunya?
  • La diàspora catalana: lluita a tres bandes. Bàrbara Roviró, 17 de març. Bàrbara Roviró és professora de lingüística aplicada a la Universitat de Bremen i la seva recerca es centra en l’àmbit de la sociolingüística relacionada amb llengües minoritzades. L’activisme polític pel país li ve de lluny i ha estat una constant a la seva vida. Ens parlarà de l’acció exterior i diplomàtica dels catalans de l’exterior.
  • Indústria 4.0: digitalitzar o desaparèixer. David Fernàndez, 29 de setembre. David Fernàndez és enginyer informàtic, empresari, ex-Vicepresident del Cercle Català de Negocis i de l’Assemblea Nacional Catalana, assessor acreditat de la Generalitat de Catalunya a través d’Acció en àmbits Indústria 4.0, i vocal de la Comissió d’Indústria de la Cambra de Comerç de Barcelona. Ens mostrarà què és la quarta revolució industrial de la qual tant es parla i perquè transformar digitalment les nostres empreses és tan important.
  • Economia en verd. Àlex de Azuaje, 1 de desembre.

Les conferències són a les 19 hores. Aforament limitat, cal confirmar assistència a través dels corresponents formularis.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram